Kunder i urval:

Allt i Hemmet
Arla Plast
BDS
Cayenne design
Dalebo Redovisning
Disco Works
Escape magasin
Skilled / Fredrik Johansson
Foskning och Framsteg
Fröken Friberg
Hammarby Fotboll
Hammarby Friidrott
HusmanHagberg
K-Puts
Lantmännen
Riksbyggen
Runners world
Magasin Nynäshamn
Mopedum Svenska nostagimusèet
Motor magasinet
Naturvetarna
Nemè
Nespresso
Nicoccino
Nynäshamnsbostäder
Nynäshamns gymnasium
Nynäshamns kommun 
Schmidt Hammer Lassen 
Sport campus Sweden 
Swecon 
Sweet Collision
Utsikten Meetimgs
Van Deurs
Vi Läser
Vi Villa 
Wostman Ecology
Åsca Redovisning 

mm.

Bo Bergström, art director och författare. Bergström undervisar på universitet och högskolor och har vunnit prestigefyllda priser inom kommunikation

 

 

 

 

 

 

Pierre Friberg, marknadsansvarig Wostman Ecology AB

– Vissa fotografer inser att fotografiet inte bara lever i sin egen värld
utan ständigt i ett medielandskap fyllt av texter, former, färger, filmer, ljud... Vissa fotografer inser även att fotografiet egentligen inte har till sin uppgift att vara fotografi utan faktiskt ett budskap, eller en del av ett budskap. Johan Gustafsson är en sådan fotograf.

Vissa bildbeställare inser att kommersiella framgångar ofta beror på vilka konsulter man engagerar. Vissa bildbeställare inser även att en fotograf, som förstår hur fotografier kan möjliggöra denna framgång, bör man snabbt engagera. Johan Gustafsson är en sådan fotograf.

Under ett år, tisdag och torsdag kväll, vecka ut och vecka in, hade jag nöjet att undervisa Johan i bildkommunikation inom ramen för utbildningen på Berghs/Bilder Nordic School of Photography. Han var en student som märktes. Vetgirig, engagerad, lyhörd och kreativ. Han lade ner sin själ i uppgifter och projekt.

Johan Gustafsson visade upp en stor förmåga i att se och förstå det kommunikativa behovet i ett uppdrag – och det var ju just det utbildningen gick ut på.

Det gläder mig mycket att se hur väl han utvecklas nu när han står på egna starka fotografiska ben där ute i verkligheten. Vissa fotografer gör det. Johan Gustafsson är en sådan fotograf.

 

 

 

 

 


-När vi säljer våra produkter över hela världen så är det viktigt att tydligt
kommunicera med ett svenskt manér. Något som Johan hjälpt oss med. 

Johan är väldigt lätt att jobba med och har i ett tidigt skede i produktionen varit delaktig i att ta fram en visuell struktur.